Subscriber & Member Login

Login, or register today to interact in our online community, comment on articles, receive our newsletter, manage your account online and more!

Need Help With JMRI

348 views
5 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    October, 2012
  • 26 posts
Need Help With JMRI
Posted by Kelly523 on Saturday, June 09, 2018 1:26 PM

I have a digitrak system with a pr4 running windows 10. The pr4 is hooked to the programming track only. On some locos jmri will get all the information other it will not when i go thougt the list and select one it may add the address or some number if i go into progamming and chang nothingit will change numbers, direction with out me doing a thing. I had to remove jumpers on some locos to reset them tp factory. I get error codes 302,306,308, can't find decoder,busy. I have tryed uninstalling jmri using the uninstall and using windows uninstall not getting a clean uninstall when i reinstall ver 4.10 ever thing is there. The roster and the same problems. How can I start completely over. also how when you secect a loco in the roster you get back into the programming mode.

I hope somebody out there can help me.

Tranks George

Tags: JMRI
  • Member since
    June, 2018
  • 1 posts
Posted by juan wise on Saturday, June 09, 2018 3:18 PM

Try updating to 4.11

  • Member since
    December, 2015
  • 3,160 posts
Posted by BigDaddy on Monday, June 11, 2018 8:36 PM

Never used JMRI and I can't help you at all but I will reply to bump your post to where someone might see it.

I've not seen reference to jumpers on locos.  What decoders are you talking about?

 

Henry

COB Potomac & Northern

By the Chesapeake Bay

  • Member since
    May, 2010
  • 3,131 posts
Posted by mbinsewi on Monday, June 11, 2018 9:01 PM

Kelly523
I had to remove jumpers on some locos to reset them tp factory.

Not sure what your talking about there, George.  Jumpers?

You might consider joining the JMRI user group.

https://groups.io/g/jmriusershttps://groups.io/g/jmriusershttps://groups.io/g/jmriusers

I have it, but I don't have much experience using it.  I still use the DT400 to do most of what little programing I do.

Mike.

  • Member since
    October, 2012
  • 26 posts
Posted by Kelly523 on Tuesday, June 12, 2018 7:53 PM

My lionel UP Veranda has a jumper instead of CV8 Sorry about that.

  • Member since
    October, 2012
  • 26 posts
Posted by Kelly523 on Tuesday, June 12, 2018 7:54 PM
I will try that thanks

Subscriber & Member Login

Login, or register today to interact in our online community, comment on articles, receive our newsletter, manage your account online and more!

Users Online

Search the Community

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Model Railroader Newsletter See all
Sign up for our FREE e-newsletter and get model railroad news in your inbox!