Smoke doesnt work when moving

565 views
2 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    December 2019
  • 3 posts
Smoke doesnt work when moving
Posted by MrMus on Sunday, December 1, 2019 8:20 PM

When the train is in place and I push the trotle the smoke comes out but when it starts moving theres no smoke.

  • Member since
    December 2005
  • From: Hopewell, NY
  • 2,896 posts
Posted by ADCX Rob on Sunday, December 15, 2019 9:50 AM

Since the smoke output is dependent on the throttle setting, you may want to increase the load on the train by adding more cars so more voltage is needed at a given train speed.

Also, it is more difficult to see the smoke emissions while the train is underway if the output is on the light side.

Rob

  • Member since
    December 2001
  • From: Austin, TX
  • 9,964 posts
Posted by lionelsoni on Sunday, December 15, 2019 12:16 PM

This is a good example of a weakness of the forum software.  The original poster posted the same topic twice, without realizing that his first post hadn't showed up because he was a new, probationary forum member.  When this happens, and the new member is approved, all his failed attempts to post appear at once, but at the places where they would have been located if they had not been held up.  Then multiple threads develop on the same topic, as is the case here.

Bob Nelson

Join our Community!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

Search the Community

FREE EMAIL NEWSLETTER

Get the Classic Toy Trains newsletter delivered to your inbox twice a month