Subscriber & Member Login

Login, or register today to interact in our online community, comment on articles, receive our newsletter, manage your account online and more!

Decoder Pro Programming issues

331 views
5 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    February 2020
  • 5 posts
Decoder Pro Programming issues
Posted by Soo61245 on Tuesday, February 25, 2020 11:36 PM

I had posted a question a few days ago re: having trouble getting my connection from computer to PR3 set up.  Someone suggested asking at the JMRI users forum. Did that and suggestion was to update firmware on my PR3. Did that with hepl from a Digitrax tech.  At this point, I feel I have a solid connection between my new laptop (Windows 10), PR3 and isolated program track.  I now have a few locos set up in the roster.  I've made some simple function mapping changes to headlights and these changes have saved and function buttons work based on the changes.  New problem, I can't go back to a loco on the roster and get the programming pane to open after highlighting the roster entry and tapping program button at lower right on All Entries screen.

  • Member since
    May 2010
  • 6,802 posts
Posted by mbinsewi on Wednesday, February 26, 2020 8:02 PM

SOO, I just want to "bump" your post back to the top, so it can be seen.  I just use JMRI very little with Decoder Pro.  I do most on my throttle (DT400), so I'll let those that know what going on, to answer your questions.

Mike.

  • Member since
    March 2008
  • 349 posts
Posted by ba&prr on Wednesday, February 26, 2020 10:56 PM

Is the PR3 listed as a standalone programmer? Click the edit button ,click preferences. System connection should be LocoNet PR3. Command station type: PR3 standalone programmer. If not changa and save. Hope this helps.   Joe 

  • Member since
    February 2020
  • 5 posts
Posted by Soo61245 on Thursday, February 27, 2020 9:32 AM

ba&prr

Is the PR3 listed as a standalone programmer? Click the edit button ,click preferences. System connection should be LocoNet PR3. Command station type: PR3 standalone programmer. If not changa and save. Hope this helps.   Joe 

 Joe: Checked these settings. System connection to LocoNet Pr3 and Command Station type: PR3 standalone programmer were already set this way.  Thanks for responding.
Also sent this question to the JMRI user group, yesterday, but so far, no response from anyone??

  • Member since
    February 2002
  • From: Mpls/St.Paul
  • 11,473 posts
Posted by wjstix on Thursday, February 27, 2020 12:50 PM

If you double-click on the roster entry, does it open up?

Stix
  • Member since
    February 2020
  • 5 posts
Posted by Soo61245 on Thursday, February 27, 2020 1:48 PM

Yes, I had tried double clicking on the roster entry as well as the Programmer button. 

One new twist...After clicking the Programmer button the last time, I just left things alone and came back, maybe 15 min. later,  to find an error message that said "No roster entry found"  But remember, I had been successful in making changes (headlight funtion buttons) on one of the roster entries. I did verify that the changes worked.

Subscriber & Member Login

Login, or register today to interact in our online community, comment on articles, receive our newsletter, manage your account online and more!

Search the Community

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Model Railroader Newsletter See all
Sign up for our FREE e-newsletter and get model railroad news in your inbox!